Morinda citrifolia

A Morinda citrifolia más néven Noni, egy örökzöld cserje, mely Délkelet-Ázsiában, Ausztráliában és Indiában található meg, gyakran telepszik meg lávamezőkön. A nonit a népi orvoslás egészén használták különféle kezelések során. Antioxidáns és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt „csodaételnek” nevezik. Az egész növényt használják gyógyításra. A noni egy olyan gyümölcs, amely fán terem.

A Morinda citrifolia ízületi fájdalomra, bőrproblémákra, daganatos és krónikus betegségek ellen, szív-és érrendszeri megbetegedésekben nyújt segítségett.
Nagy mennyiségű antioxidánst tartalmaz, küzd a daganatos megbetegedésekkel járó fájdalmakkal szemben, felveszi a harcot a gyulladással, erősíti az immunrendszert, csökkenti az LDL-koleszterin szintjét, segíti a sejtszintű gyógyulást.

A Morinda citrifolia növény gyümölcsében található a proxeronin, amit éhgyomorra fogyasztva xeroniné válik egy fehérjecsoport által. A xeronin a fitokemikáliák csoportjába tartozik, amely jelentős szerepet játszik az emberi szervezet egészségének megőrzésébe. A noni gyümölcsében több proxeronin van, mint más bogyós gyümölcsben, ezért rengeteg gyógyhatása van. A DXN Morinzhi javítja az immunrendszer működését, ezért képes legyőzni a bakteriális és vírusos fertőzéseket. Segít a fáradtság leküzdésében, növeli az energiaszintet, feltölt, egészségesebbé és fiatalabbá tesz.

Segít a depresszió esetén, mert a benne lévő vegyületek nyugtatják az izmokat, növelik a szerotonin szintet, ami kihatással van a melatoninra is. Segíti az immungyengeséget, tele van polifenol vegyületekkel melyek csökkentik a betegségeket okozó szabadgyökök számát. PCOS betegek esetében, javítja a vérkeringést, serkenti a vörösvérsejtek termelődését, nagymértékben segíteni tudja a lassuló vérkeringést a petefészek környékkén.

Magas vércukorszint esetén segít, csökkenteni a glükozált hemoglonin szintet, az LDL-koleszterin szintet és a szérum triglicerid szintet is, segít az inzulin érzékenységén, így hatására az inzulin jobban tud hasznosulni.

A Morinda citrifolia erős gyomorkeserű, természetes enzimekben gazdag. Serkenti az emésztőrendszer működését és támogatja az emésztést. Növeli a szerotonin szintet az agyban, ami segíti a tisztább gondolkodást, a figyelem összpontosítását, javítja a kedélyállapotot és hangulatot.
Láz, megfázás, bőrfertőzés, baktériumok okozta megbetegedések kezelésére is alkalmazzák. Segíti a szervezetet a Candida és más élesztőgombák elleni harcban.

Főbb hatásai:

  • Gyulladáscsökkentő
  • Immunerősítő
  • Antioxidáns
  • Ízületi fájdalmak
  • Bőrproblémák
error: Védett tartalom!