Spirulina
A Spirulina egy kék-zöld alga, mely nevét a spirálos alakjáról kapta. A legtöbb proteint tartalmazó élelmiszer, több mint 60% emészthető, növényi fehérjét tartalmaz. A Spirulina tele van különleges fitonutriensekkel, mint a fikocianin, poliszacharidok és szulfolipidek, melyek támogatják az immunrendszert, jó eséllyel csökkentik a fertőzések, a rákos megbetegedések és az autoimmun betegségek kockázatát.

Egyike a legismertebb termesztett tengeri algáknak. Fontosabb természetes előfordulási helyei a trópusi és szubtrópusi, magas karbonát-tartalmú, viszonylag lúgos kémhatású vizekben találhatók, Afrikában, Ázsiában, valamint Közép- és Dél-Amerikában.
A nagyobb termetű tengeri szervezeteket (zöld-, barna- és vörösmoszatokat) emberiség több ezer éve hasznosítja táplálkozásra, gyógyászati célra, ma is, továbbá jelenleg kozmetikumok előállítására is.
A DXN Spirulinát organikus körülmények közt, állati eredetű tápanyag nélkül termesztjük. Ez az, amiért vegetariánusok számára is ideális, egészséges kiegészítő táplálék lehet.
Főbb hatások:
1) Antivirális és vírusfertőzés ellenes (klinikai vizsgálatokban igazolt);
2) Antimikrobiális;
3) Antioxidáns;
4) Gyulladáscsökkentő;
5) Fájdalomérzetet mérséklő;
6) Szív-, máj- és vesevédő (elsősorban a szabadgyök-hatástalanító, antioxidáns és sejtvédő sajátosságainak köszönhetően);
7) Immunmoduláns;
8) Tumorképződési folyamatot megakadályozó, lassító (az immunvédekezés felerősödésének köszönhetően – klinikai vizsgálatokban igazolt);
9) Méregtelenítő és gyógyszerek okozta mellékhatásokat mérséklő (klinikai vizsgálatokban igazolt);
10) Vérlemezkék összecsapzódását gátló és érelmeszesedés folyamatát lassító;
11) A vérzsír értékeket kedvezően befolyásoló (a káros hatású LDL-koleszterin koncentrációját csökkentő és az érvédő HDL- koleszterin arányát növelő);
12) Vércukorszint csökkentő (humán vizsgálatokkal is igazolt);
13) Antiallergén;
14) Alultáplált betegek állapotát jelentős mértékben feljavító.
Forrás: Spirulina füzet -Fődi Attila, Dr.Babula Péter, Dr.Szabó László Gy. ISBN 978-963-08-3918-1
Gyakran Ismételt Kérdések:
A spirulinában található klorofill hogyan használ az embereknek?
A spirulinában található klorofill segít a méregtelenítésben, tisztítja a vastag és a vékonybeleket. A klorofill segít bevonni az irritált gyomorfalat, ezzel segít a gyomorfekély tüneteinek csökkentésében, megszüntetésében. Funkcionális élelmiszerként táplálja a hasznos bélbaktériumokat, különösen a laktobacillusokat (Lactobacillus spp) és a bifiduszokat (Bifidus spp.), így a spirulina csökkenti az emésztési és székelési problémákat.
A spirulina képes kiegyensúlyozni a szervezetet?
A spirulina erősen lúgos vízben él. Lúgosító ételnek számít. Kiváló egyensúlyteremtő olyan táplálkozás esetén, amely tele van savasító ételekkel, mint a cukor, kávé, szóda, alkohol és hús.
Miért jobb a DXN spirulinája, mint a vad spirulina?
A DXN a legjobb spirulina törzseket választotta ki és azokat természetes körülmények között medencékben termeszti. A DXN spirulina ugyanazokat az aktív összetevőket tartalmazza, mint a vadon növő spirulina, csak a hatékonysága jóval nagyobb és biztonságosabb.
Hogyan segíthet a spirulina a testsúly-csökkentésben?
A benne levő aminosav tartalom miatt a spirulina segít az éhség érzet csökkentésében és az anyagcsere folyamatok fokozásában. Más tápanyagokkal együtt a spirulina természetes módon képes elnyomni az étvágyat, mely lehetővé teszi a tartós és egészséges súlycsökkentést.
Miért válassza a DXN spirulinát?
- Kiváló minőségű spirulina törzsek kiválasztása
- Teljes körű minőségirányítási rendszer a termesztéstől, a késztermékig
- HALAL tanúsítvány: a muszlim közösségek tagjai számára jelzi, hogy a termék előállítása megfelel a vallási előírásoknak.
- GMP tanúsítvánnyal rendelkező gyárban készül, melynek saját, csúcsfelszerelésű laboratóriuma van
- Kémiai adalékanyagoktól és tartósítószerektől mentes
- 100%-ban növényi termék
- A szervezet számára könnyen emészthető és gyorsan felszívódó
- Minden korosztálynak megfelelő, akár hosszú távú fogyasztásra is