A farkasbogyóként ismert goji bogyókat évek óta használják különféle formákban, például frissen vagy aszalt formában. A DXN Goji bogyók a kínai Ningxia tartományból származnak, melyet a goji bogyók szülőhazájának is neveznek, mivel itt termelik a legjobb goji bogyót a világon.
A DXN organikus goji bogyóit hagyományos eljárással aszalják, mesterséges tartósítószer
és színezék nélkül.
Ningxia tartomány:
Ideális éghajlat a goji számára: száraz klíma, magas hőingással, csapadék szegény terület, viszont a Himalája felől megfelelő mennyiség érkezik. Az itt termesztett gojinak egyedülállóan magas a poliszacharid és tápanyag tartalma.
Goji bogyó:
Eredeti latin neve Lycium barbarum, vagy más néven „vörös gyémánt”. Színe élénk narancsos-vöröses, alakja a mazsolához hasonlít. Közel 2000 éve termesztik Ázsia szerte. Jól ismert a hagyományos kínai orvoslásban. Számos gyógyhatásáról ismert, használják étrendkiegészítőkhöz és szuper élelmiszerekhez is. A Goji bogyó gazdag forrása a B-vitaminoknak (B1, B2, B6) és az antioxidánsoknak is, ezek a káros szabadgyökök ellen védik meg a szervezet sejtjeit. Gazdag E-vitamin forrás is. A bolygónkon ismert növények közül ebben található a legtöbb béta-karotin. Bőséges káliumforrás, 18 különböző aminosavat tartalmaz. A-vitamin tartalma javítja a látást. Esszenciális zsírsavakat tartalmaz.
A goji bogyó kedvező élettani hatásai:
- hozzájárul bőr és a szem egészségének megőrzéséhez
- erősíti az immunrendszert
- támogatja a keringést, segíti a szív-és érrendszer egészséges működését
- segít megőrizni a máj egészségét – csökkenti a vércukorszintet
- szabályozza a vér koleszterin szintjét
- csökkenti az oxidatív stresszt
- vértisztító, vérképző hatásáról is ismert
- segíti az emésztést
- immunerősítő hatása van
- segít veseproblémák esetében
A goji bogyó felhasználása:
A DXN Goji bogyója aszalt gyümölcs. Sokféleképpen be lehet építeni a hétköznapjainkba.
Vízben megduzzasztva vagy megfőzve bővül a konyhai felhasználhatóságuk. Ehetjük magában, melegen, kompótként, áttörve lekvár helyett, sütemény vagy húsételek töltelékeként, mártások összetevőjeként, vagy müzlikbe és salátákba keverve.
Reggelinél: gabonapehellyel, más aszalt vagy szárított gyümölccsel joghurtba/kefirbe keverve fogyasztható. Készíthető belőle ízletes gyümölcsleves, turmix, vagy szósz. Sütemények, ételek díszítésére is ajánljuk. Használat előtt érdemes pár percre beáztatni, hogy lágyabb legyen.
Az aszalványok jótékony hatásai:
Megőrzik az eredeti gyümölcs aromáját, valamint vitamin- (pl. karotin, B1, B2 vitamin, niacin, C-vitamin) és ásványi anyag- (pl. kalcium, kálium, vas, réz) tartalmának nagy részét.
Koncentrált cukortartalmuknak köszönhetően fogyasztásuk az édességek iránti vágyunkat is kielégítheti, valamint kiváló helyettesítői lehetnek egyes desszertek cukor alkotójának. Igen magas a rosttartalmuk, ami miatt természetes gyógymódját képezhetik a székrekedésnek. Telítettség érzetet biztosítanak.
Kiszerelés: 350 g
Regisztrálj ingyenesen törzsvásárlóként, és rendeld meg a terméket akár 25%-kal olcsóbban, 13 915 Ft-ért!